Nieuw Prinsenland, Dinteloord

Omschrijving

Nieuw te realiseren logistiek- of productiefaciliteit op Agro&Food cluster Nieuw Prinsenland in Dinteloord.

Op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland in Dinteloord biedt HVBM Vastgoed in samenwerking met Wouda Invest de mogelijkheid tot de ontwikkeling van een hoogwaardig logistiek gebouw of  productiefaciliteit geschikt voor Agro&Food gerelateerde bedrijven en value add logistics. Het totale perceel omvat circa 9 hectare waarop één of meerdere ontwikkelingen gerealiseerd kunnen worden vanaf circa 10.000 m² tot circa 50.000 m².

Locatie
Dinteloord ligt op een centrale locatie op zeer korte afstand van de rijkswegen A4, A17 en de A59.  Nieuw Prinsenland ligt bij Dinteloord, centraal tussen de havens van Rotterdam, Antwerpen en het Ruhrgebied. Pal naast de snelweg A4 en in directe verbinding met de A17 en de A59 is deze locatie eenvoudig en snel te bereiken. 

De locatie biedt toegang voor bedrijven in milieucategorie 3 t/m 5.2. De bestemming ter plaatse is speciaal ingericht voor bedrijven in de agro & foodsector. Reguliere bedrijfsinvulling met geen (in)directe raakvlakken op de agro en food is niet mogelijk.

Op en rond Nieuw Prinsenland komen windmolens die groene stroom leveren aan het 150/20 kV-station. Naast watervoorziening van het nutsbedrijf, kunnen bedrijven desgewenst gebruikmaken van gezuiverd water uit de waterzuiveringsinstallatie die gekoppeld is aan de suikerfabriek. De restwarmte die tijdens het proces van de suikerfabriek vrijkomt, kan in de glastuinbouwbedrijven worden toegepast, naast glastuinbouwbedrijven kunnen ook andere ondernemingen hiervan gebruik maken. De transportleidingen voor de restwarmte lopen via de collectieve kabels- en leidingenstrook, welke door Cosun worden beheerd.

Bereikbaarheid
Het bedrijventerrein biedt uitstekende ontsluitingsmogelijkheden naar de A4 (Rotterdam – Moerdijk), de N265 (Dinteloord – Roosendaal).

Bedrijfsoppervlakte
In totaal kan bijna 9 hectare grond worden ontwikkeld, met een totale ontwikkelpotentie van circa 50.000 m². Hierop kunnen meerdere varianten worden aangeboden vanaf ca. 10.000 m². Een invulling als logistiek, productie of een combinatie van beide is allemaal mogelijk, zolang de connectie met Agro en Food gewaarborgd blijft.

HVBM Vastgoed is gespecialiseerd in ‘built to suit’ ontwikkelingen van (logistieke) bedrijfsgebouwen voor eindgebruikers. Doelstelling van HVBM Vastgoed is om samen met de huurder een programma van eisen te vertalen in een turn-key huuraanbieding. De getoonde impressies en de vermelde metrages dienen als voorbeeld en geven een indicatie van de mogelijkheden. Een ontwikkeling op maat is altijd bespreekbaar!

Wij gaan graag met u in gesprek over een voor uw bedrijfsactiviteit optimale built to suit ontwikkeling!